Stream fra PC

Før du starter må du ha:

 

  • En solid internett-tilkobling

  • Streaming programvare (Denne guiden benytter OBS Studio)

  • En maskin som er kraftig nok til å kjøre ditt innhold

  • Lyd- og bilde utstyr

1. Start med å registrere en bruker på https://companycast.live/ (Med mindre vi oppretter den for deg. Vent på e-post med godkjenning samt streaming punkt informasjon).

 

2. Planlegg innholdet du vil strømme. Koble til kamera, mikrofon og annet tilbehør du måtte ønske.

 

3. Vi anbefaler å kjøre Auto-oppsettsveiviser under «verktøy» og velg optimaliser for strømming.

 

4. På «innstillinger» klikk på «strøm» og velg egendefinert tjeneste. I boksen der det står «tjener» Kopier og lim inn tjener informasjon. Deretter kopier og lim inn din strømmenøkkel i neste boks.

 5. Legg til alle video og lydkilder du planlegger å bruke. Huk av kildene du vil vise. ​

6.  Klikk på start strømming. Du sender nå direkte til ditt streaming punkt hos oss!

Tilleggsinformasjon om utstyr

Internett

 

Vi anbefaler at du tester ut forskjellige innstillinger. Har du 10mbps opplasthastighet har du ett godt utgangspunkt for strømming. Hvis du velger å kjøre videokvaliteten opp for å teste grensen på din båndbredde, kan du få problemer med «frame drops». Noe som gjør at seeropplevelsen ikke blir særlig hyggelig. Husk at en stabil strøm er det viktigste.

 

Programvare

Det er mange streaming-programvarer man kan bruke, som for eksempel: Wirecast, Xsplit, Streamlabs. Men i denne guiden bruker vi OBS Studio som er gratis og Open Source. Se https://obsproject.com/ for mer informasjon.

Maskinvare

 

Når du kjører streaming-programvaren er det hovedoppgaven til maskinen din. Derfor trenger du å sjekke om din maskin er bygd ift. minimumskrav for programvaren du bruker. (Intel i3+/Ryzen 3+, 4gb+ RAM og en dedikert grafikkbrikke eller -kort). https://obsproject.com/wiki/System-Requirements

 

Video og audio

 

Noe du bør tenke på når du gjør kamera oppsettet er lys, vinkel og posisjonering. Dette kan gjøre at enklere kamera ser så mye bedre ut.

God lyd er viktig, det kan være dråpen som gjør at publikum drar fra strømmen. For å få den beste lydopplevelsen ut av mikrofonen din må du tenke på dine omgivelser når du strømmer. Er det mye støy i dine omgivelser er det bedre å velge en dynamisk mikrofon. Kondensatormikrofon hvis du har lydisolering. Du bør gjøre litt research før du kjøper inn en mikrofon.

Eller så kan du ta kontakt med oss, vi vil gjerne hjelpe deg å finne rett utstyr.

Avanserte innstillinger

Flerkamera

 

Vi streamer 16:9 format og anbefaler 1280x720. For flerkamera stack i høyden (1280x1440, 1280x2160 og så videre.

Klikk på innstillinger, bilde, velg canvas størrelse til multiplum av 720 i høyden og deretter stable flere kameravisninger i høyden

CompanyCast AS

Sjøgata 15/17, Bodø

06432

post@companycast.no