Live stream fra PC/Mac

Før du starter må du ha

• Streaming-programvare (Denne guiden benytter OBS Studio)

• Mikrofon og kamera tilkoblet

Steg for steg

1. Start med å registrere en bruker på https://companycast.live/ (Med mindre vi oppretter den for deg. Vent på e-post med godkjenning samt streaming punkt informasjon).

2. Planlegg innholdet du vil strømme. Koble til kamera, mikrofon og annet tilbehør du måtte ønske.

3. Vi anbefaler å kjøre Auto-oppsettsveiviser i OBS-studio under «verktøy» og velg «optimaliser for strømming».

4. På «innstillinger» klikk på «strøm» og velg «egendefinert tjeneste». I boksen der det står «tjener» Kopier og lim inn tjener informasjon. Deretter kopier og lim inn din strømmenøkkel i neste boks.

Merknad 2020-08-27 120618.png

5. Legg til alle video og lydkilder du planlegger å bruke. Huk av kildene du vil vise. ​

Merknad 2020-08-27 122745.png

6.  Klikk på start strømming. Du sender nå direkte til ditt streaming punkt hos oss!

Tilleggsinformasjon om utstyr

Internett

Vi anbefaler at du tester ut forskjellige innstillinger. Har du 10mbps opplastingshastighet har du ett godt utgangspunkt for strømming. Hvis du velger å kjøre videokvaliteten opp for å teste grensen på din båndbredde, kan du få problemer med «frame drops». Noe som gjør at seeropplevelsen ikke blir særlig hyggelig. Husk at en stabil strøm er det viktigste.

Programvare

Det er mange streaming-programvarer man kan bruke, som for eksempel: Wirecast, Xsplit, Streamlabs. Men i denne guiden bruker vi OBS Studio som er gratis og Open Source. Se https://obsproject.com/ for mer informasjon.

Maskinvare

Når du kjører streaming-programvaren er det hovedoppgaven til maskinen din. Derfor trenger du å sjekke om din maskin er bygd ift. minimumskrav for programvaren du bruker. (Intel i3+/Ryzen 3+, 4gb+ RAM og en dedikert grafikkbrikke eller -kort). Systemkravene finner du her.

Video og audio

Noe du bør tenke på når du gjør kamera oppsettet er lys, vinkel og posisjonering. Dette kan gjøre at enklere kamera ser så mye bedre ut.

God lyd er viktig, det kan være dråpen som gjør at publikum drar fra strømmen. For å få den beste lydopplevelsen ut av mikrofonen din må du tenke på dine omgivelser når du strømmer. Er det mye støy i dine omgivelser er det bedre å velge en dynamisk mikrofon. Kondensatormikrofon hvis du har lydisolering. Du bør gjøre litt research før du kjøper inn en mikrofon.

Eller så kan du ta kontakt med oss, vi vil gjerne hjelpe deg å finne rett utstyr.

Avanserte innstillinger

Flerkamera

Vi streamer 16:9 format og anbefaler 1280x720. For flerkamera stack i høyden (1280x1440, 1280x2160 og så videre.

Klikk på innstillinger, bilde, velg canvas størrelse til multiplum av 720 i høyden og deretter stable flere kameravisninger i høyden.

Forrige
Forrige

Live stream fra mobil

Neste
Neste

Live stream med CompanyCast.live