Ofte Stilte Spørsmål (FAQ)

Hvorfor betale for CompanyCast.live når jeg kan få det gratis en annen plass?

Gratis video hosting er bra, men hvis du vil ha support, mer lagring, kontroll på personvern og interaksjonsverktøy så kan du velge et medlemskap hos oss. I tillegg så vil vi ikke vise reklame før, under eller etter din video.

Kan jeg kansellere når som helst?

Ordinært har vi 2 års bindingstid, og 3 år for Telia kirke-kampanjeabonnementer.

Vil mine seere se tredjepartsannonser på mine sendinger?

CompanyCast.live er helt uten reklamer.

Hva skjer om jeg går over min lagringskapasitet?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg velge rett pakke for ditt bruk og budsjett. Men om du ønsker ekstra lagring uansett hvilken pakke så er prisen for 10 GB ekstra lagring: 250,- pr. mnd.

Har dere lengde- eller filstørrelserestriksjoner?

Nei, du kan kjøre en direktesending over flere dager dersom ønskelig.

Kan jeg laste opp videoopptak hos dere?

CompanyCast er hovedsakelig en platform for live streaming, men alle dine sendinger blir lagret og kan gjøres tilgjengelig som opptak etter at sendingen er avsluttet.

Hva mer trenger jeg for å gå live?

Etter du har opprettet konto hos oss trenger du bare en god og stabil internett-tilkobling og utstyret som du vil streame fra.

Er det kostnader basert på seertall?

Kort sagt; nei.

Vil mitt publikum kunne se min direktesending i 1080p?

Ja, om ditt utstyr og internett-tilkobling er kraftig og stabilt nok er det mulig å streame i 4k hos oss.

Hvilken bitrate skal jeg velge?

Om du må stille bitrate manuelt, så kan dette være gode utgangspunkt:

• 1080p 60fps: 6000 kbps

• 1080p 30fps: 4500 kbps

• 720p 60 fps: 4500 kbps

• 720p 30 fps: 3000 kbps

Hva med frame rate (FPS)?

For de aller fleste anledninger anbefaler vi 30 FPS og 720p for de fleste formål. Men du kan fint streame med 60 FPS og oppover så lenge internettilkoblingen din er rask nok.

Hvordan kommer jeg i gang med CompanyCast.live?

Vi har skrevet en guide om det, og den finner du her.

Kan jeg ta betalt for sendinger og videoer hos dere?

Om du skal ha foredrag, kurs, yogatime, konsert, eller hva det måtte være, kan du ved å benytte deg av CompanyCast.live ta betalt før noen får tilgang til din stream/video. Alt du trenger er en PayPal-konto så er du snart i gang!

Hvordan er det med embedding og deling?

Vi gjør det enkelt for deg å dele dine sendinger enten ved embedding eller lenkedeling.

Hvordan kan jeg se sendinger og video hos dere?

Alle sendinger og videoer hos oss er skjulte, og det er opp til den enkelte kunden å dele disse ved hjelp av embedding eller lenkedeling i forkant av, under eller etter en sending.

Støtter CompanyCast simulcast?

CompanyCast har ingen innebygde funksjonaliteter for simulcast, men vi setter ingen restriksjoner på dette. Alt vi trenger er en RTMP-strøm, så er du live også på CompanyCast.live

Stiller dere noe krav til båndbredde og nettleser hos seerne?

Vi stiller ingen formelle krav til båndbredde hos seerne siden CompanyCast.live skalerer visningen etter tilgjengelig båndbredde. Dog anbefaler vi en båndbredde på 3mbps for å kunne se video i 720p med 30FPS.

CompanyCast.live støtter de fleste nettlesere, men formelt blir ny funksjonalitet utviklet med utgangspunkt i bruk av såkalte “evergreen”-nettlesere. Altså nettlesere som mottar løpende oppdateringer. Eksempelvis Chrome, Firefox, Safari og Edge.

Kan man få en gratis demo av CompanyCast?

Ja, det kan du ved bestille en demo her.

Kan jeg organisering mine sendinger og videoer hos dere?

Vi tilbyr flere løsninger for å organisere både enkeltsendinger og en samling av sendinger hos oss! En enkelt sending kan deles inn i kapitler, og navn på taler/presantør kan også legges inn. En samling av sendinger kan også legges inn under et eller flere arkiver (mapper) for enklere navigering og administrering.

Kan jeg bestemme hvem som får tilgang til mine sendinger?

Når du oppretter din webcast får du flere valg om akkurat dette:

• Public: Din webcast er fritt tilgjengelig på CompanyCast.live og søkemotorer.

• Secret: Webcasten skjules på CompanyCast.live og hos søkemotorer.

• Protected: Samme som “Secret”, men i tillegg kan du sette passord på din webcast.

Disse innstillingene kan endres nårtid som helst.

Kan jeg forhåndsvise lyd og bilde før jeg går live?

Ja. Forhåndsvisningen vil vises etter du har opprettet webcasten, valgt strømmepunkt og deretter så snart vi mottar signal.

Kan jeg benytte flere kamera og/eller vise skjerm/lerret på streamen?

Ja, med vår flerkameraløsning kan du enkelt vise flere kilder til seerne samtidig, og de velger selv hvilke kilder de ønsker å se på. Dersom de ikke foretar noe valg, vil løsningen vår automatiske skifte mellom de ulike visningene hvor det er mest bevegelse.

Må jeg benytte meg av flerkameraløsningen?

Nei! Du kan like enkelt velge å bare vise en kilde av gangen ut til seerne for en mer klassisk "TV-opplevelse".

Kan jeg pause en sending?

Både ja og nei; du kan velge å vise en eller flere pausekilder når du ønsker å pause sendingen (eksempelvis reklamer, forberedte opptak eller bare et enkelt stillbilde med teksten “Pause fram til tt:mm). En sending kan ikke settes på pause i den forstand at du stopper å sende ut video til seerne da dette vil føre til brudd i sendingen.

Kan jeg kommunisere med seerne under sendingen?

Ja! For øyeblikket har vi en enkel spørsmålsfunksjon hvor produsenten kan motta spørsmål og kommentarer fra seerne. Dette er dog en enveiskanal og kan ikke besvares skriftlig. I stedet må spørsmålene og kommentarene besvares av den eller de personene som er på sendingen.

Hva trenger jeg for å komme i gang?

Det kommer litt an på hva du ønsker å sende ut til seerne, men et enkelt webkamera med/og en mikrofon er alt som skal til for å få deg ut på nett! Programvaren vi anbefaler er OBS Studio (Windows, macOS og Linux) eller Larix Broadcaster (Android og iOS) som er gratis både for privat og kommersiell bruk. En guide for oppsett av OBS Studio finner du her, og Larix Broadcaster her.